Skip links

Z dvanajstimi leti na fakulteto

Zgodba o nadarjenem programerju, ki mu je bilo omogočeno, da v zanj primernem izobraževalnem okolju razvija svoj talent.

Santiago Gonzalez je že zelo zgodaj pokazal veliko zanimanje za učenje. Izmed različnih področij ga je posebej pritegnilo programiranje. Bil je samouk, vendar je kmalu obvladal ducat različnih programskih jezikov. Pri dvanajstih letih je postal študent na fakulteti, s ciljem, da do šestnajstega leta pridobi diplomo iz računalništva in elektrotehnike. Pri štirinajstih je razvil že petnajst aplikacij za Mac, iPhone in iPad, ki jih je uporabljalo na tisoče ljudi. Njegove sanje so bile, da bi se nekoč zaposlil pri Applu. V spodnjem videu je predstavljena njegova zgodba.

Nekonvencionalna pot skozi šolski sistem

Santiagovi starši so uspeli zaobiti tog šolski sistem, ki je sina intelektualno dušil. S tem, ko so ga vpisali na fakulteto, so ubrali nekonvencionalno pot, ki je bila osnova za uspešen razvoj njegovih neverjetnih talentov. Zgodba o Santiagu je resnično navdihujoča in izkušnje njegove družine so dober prikaz, kako podpora in pravilna usmeritev pri izobraževanju pomembno prispevajo k razvijanju talentov izjemno nadarjenih otrok.

Se najdejo podobni primeri med zgodbami talentiranih otrok v Sloveniji? Kako prilagodljiv je slovenski šolski sistem za nadarjene otroke? Pridružite se debati o tej temi v naši Facebook skupini RazvijajmoTalente.

Return to top of page