Skip links

Aktivnosti srednjih šol

II. gimnazija Maribor: Mladinski pevski zbor

Mladinski pevski zbor II. gimnazije Maribor je v šolskem letu 2017/18 dosegel zastavljene cilje in sezono uspešno zaključil.

V prazničnem času smo izpeljali štiri novoletne koncerte ter do zadnjega sedeža napolnili amfiteater Druge. V mesecu januarju smo izpeljali podaljšane vikend priprave in v celoti izpili koncertni program.

V mesecu aprilu smo izpeljali celovečerni letni koncert v Kazinski dvorani SNG Maribor z naslovom »Pričakovanje«.  Nepozaben je občutek stoječih aplavzov, ki povedo, da delamo dobro. V maju smo izpeljali mednarodni projekt Europe Sings Together in nastopili v Ljubljani in v Mariboru, skupaj s petimi mariborskimi srednješolskimi zbori, združenim zborom iz osmih evropskih držav in Brass band Slovenija.

V maju smo nastopili na občinski reviji mladinskih pevskih zborov v dvorani Union in se uvrstili na regijski nivo. Sezono smo zaključili s tremi nastopi; in sicer: nastopom na svečani podelitvi ključev II. gimnazije Maribor v dvorani Union, s proslavo ob dnevu državnosti v avli naše gimnazije in nastopom na Art kampu festivala Lent.

Letošnji letni koncert »Pričakovanje« nam bo za vedno ostal v spominu. Naši vokalni solisti Lara Benedejčič, Blaž Režonja, Urška Simonič, Izidor Rijavec in Jaka Kunst so se še posebej izkazali na koncertu. Mednarodni projekt Europe Sings Together je vnesel novo dinamiko dela v naš zbor, saj se je le-ta neverjetno povezal in želimo si, da nas naslednja sezona popelje na novo mednarodno tekmovanje. Viva la musica!

Mentorji: Viljem Babič, Tara Sinkovič (korepetitorka)
Št. ur izobraževanja v obdobju sofinanciranja: 98 (skupaj 165)
Št. vseh vključenih dijakov: 52
Št. vključenih nadarjenih dijakov: 17
Trajanje sofinanciranja iz projekta RaST: 3. 1. 2018 – 26. 6. 2018

Return to top of page