Skip links

aktivnosti v teku

#makeathon @KreatorLab ali od ideje do izdelka v 48 urah

Prvi #makeathon @KreatorLab (2. – 4. 2. 2018) v besedah in fotografijah: http://www.kreatorlab.si/v-48-urah-do-oblaka/ In še nekaj naših fotografij:

 

Najava programa pred začetkom:

Makeathon pomeni ustvarjati skupaj. Tokrat bomo ustvarjali digitalne modele in jih izdelali s CNC stroji. To počnemo v  KreatorLabu, odprti delavnici v Mariboru.

Udeleženci #makaethona se boste medsebojno spoznali, izmenjali ideje in znanja, veliko se boste učili drug od drugega. Pri tem vas bodo vodili mentorji KreatorLaba, strokovnjaki za 3D modeliranje in digitalno izdelavo. Skupaj bomo določili izziv oz. izdelek, ki ga želimo po 48 urah držati v rokah. Vsekakor bo nekaj, kar je uporabno, koristno in trajnostno naravnano. Prvi dan boste udeleženci spoznavali drug drugega, predstavili  znanja in interese, nato stroje, ki bodo na razpolago (laserski rezalnik, CNC rezkar, 3D tiskalnik, rezalnik folij) in programsko opremo, s katero bomo delali (Autodesk Fusion 360). Drugi dan bomo razvijali ideje v modele, skicirali in modelirali v 3D in nato začeli izdelovati z digitalno vodenimi in povsem varnimi stroji. Tretji dan se bo izdelava nadaljevala, izdelki testirali, izboljševali in na koncu postavili tja, kjer morajo biti.

Izvajalec: Citilab, zavod za razvoj kreativnih tehnologij Maribor

Kraj izvedbe: Maribor, KreatorLab

Čas izvedbe: 2. – 4. 2. 2018 (Skupina 1) in 9. – 11. 3. 2018 (Skupina 2)

Return to top of page